logo Reflect_ing

logo reflect-ing.nl

Emotional Freedom Techniques (EFT)

Image

De theorie van Emotional Freedom Techniques, van de grondlegger Gary Craig, is gebaseerd op de klassieke Oosterse geneeskunde. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat ziekte en emotionele klachten een verstoring in het energiesysteem zijn. Het is een onderdeel van de Energetische Psychologie en is een zeer krachtige, eenvoudige manier om prikkels die overmatig intense emoties oproepen in relatief korte tijd te neutraliseren. Deze simpele techniek heeft een sterke invloed in bepaalde hersengebieden en vermindert in die gebieden de te hoge prikkelactiviteit. De negatieve lading van belastende herinneringen wordt verwijderd.EFT hand

Door met je vingers zacht op acupunctuurpunten van lichaamsmeridianen te kloppen, wordt het energiesysteem in balans gebracht. Het heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel en klachten verdwijnen.

Mijn aanpak

Jijzelf, of ik als behandelaar, klopt zachtjes op een aantal punten op je gezicht en romp. Hierbij ben je gefocust op de te behandelen klacht. Emoties, herinneringen en overtuigingen die je hebt opgeslagen in je lichaam, laat je letterlijk los door deze ‘emotionele acupunctuur’. Onderzoek laat zien dat er na EFT aantoonbare fysiologische veranderingen plaatsvinden. Stresshormonen worden positief beïnvloedt en verbindingen in het brein veranderen. De werking van je immuunsysteem wordt verbeterd.

Voor wie

EFT is voor volwassenen en kinderen.

En nog iets

EFT kun je heel gemakkelijk zelf thuis verder als behandeling inzetten bij zowel lichamelijke als emotionele klachten.

Als je meer wil weten, neem dan contact met me op.